تبلیغات
♫♪ ♫♫♪ بازارصفا ღ ღ - مطالب مهر 1389
♫♪ ♫♫♪ بازارصفا ღ ღ
1389/07/17 :: نویسنده : بازار صفا

خداحافظی با فست فودها چندان سخت نیست



غذاهای آماده یا فست فودها (fast food) حالا جزء لاینفك برنامه غذایی روزانه اغلب ما شده اند.fastfood غذاهایی كه دیگر احتیاج نیست چند ساعت در آشپزخانه وقت گذاشت و آنها را تهیه كرد. شاید به اندازه نصف وقتی كه برای خوردن چنین غذاهایی صرف می كنیم، برای تهیه و پختشان زمان نگذاریم، انواع فست فودها كه در رستوران، اغذیه فروشی ها و ... با رنگ و لعاب مشتری پسند برای یك وعده غذایی یا بیشتر در روز برای آنهایی كه حتی وقت ندارند سرشان را بخارانند، تهیه و روی میز آدمهای گرسنه قرار می گیرند تا سیرشان كنند؛ اما اگر وجه مثبت سریع آماده شدن را كنار بگذاریم فست فود ها كه با گوشت های فرآوری شده تهیه می شوند (كالباس، سوسیس، همبرگر،‌سیب زمینی سرخ كرده و ...) در ظاهر شیك،‌متنوع و خوشمزه شان، باطن بیماری دارند كه اگر بخواهیم در هفته چندین وعده غذایی را به خوردن فست فودها اختصاص دهیم باید از همان موقع كه به خوردن این غذاها وابسته شده ایم به سلامتی مان هم شك كنیم.

به مناسبت هفته سلامت؛ دكتر نادر دركی مسئول اداره كنترل و نظارت بر مواد غذایی از لایه های مضر و پنهان فست فودها برای كسانی كه در برنامه و سبد غذایی شان جای ویژه ای برای چنین مواد غذایی باز كرده اند، صحبت می كند.

فست فود ها از نظر ارزش غذایی در چه جایگاهی قرار دارند و چه مشكلاتی را برای مصرف كننده ایجاد می كنند؟ در تهیه اكثر فست فودها از سوسیس، كالباس و یا سیب زمینی سرخ كرده استفاده می شود و با توجه به افزودن مواد معطر و ادویه جات كه طعم و مزه ای متفاوت به آنها می دهد در واقع از نظر ارزش غذایی در مراحل پایین رده بدنی مواد غذایی قرار دارند. اغلب گوشت های فرآوری شده (سوسیس،‌كالباس و ...) دارای پروانه بهداشتی هستند اما در فرمولاسیون این مواد فرآورده های غذایی از موادی استفاده می شود كه مضر هستند؛ رنگ دهنده ها،‌ادویه جات،‌روغن و ... تركیباتی هستند كه باعث بروز عوارض شدیدی در بدن می شوند كه به طور اختصار به آنها اشاره می شود.

رنگ دهنده ها؛

در بعضی از سوسیس و كالباس ها از نیتریت به عنوان رنگ دهنده استفاده می شود كه این ماده باعث ایجاد سرطان سیستم گوارشی در بدن می شود كه از یك حد مصرف آن ممنوع می باشد؛ اما از اكثر فرآورده های گوشتی (سوسیس،‌كالباس و ‌همبرگر) كه قیمت ارزانی دارند، نمی توان به عنوان جایگزین گوشت استفاده كرد؛ گوشتی كه در این مواد استفاده می شود، كیفیت پایینی دارد كه از پروتئین های غیر حیوانی هستند كه با استفاده از پودر سیر، ادویه و فلفل به این قبیل گوشت ها، رنگ ، بو و طعم غیر طبیعی می دهند تا به یك محصول خوب تبدیل شوند؛ اما در واقع اینطور نیست و از مواد اولیه ناسالم تهیه شده اند.

ادویه های استفاده شده در گوشت های فرآوری شده چه مضراتی برای سلامتی بدن در بردارند؟

ادویه های استفاده شده در این مواد غذایی باعث ایجاد حساسیت شدید در بعضی افراد می شوند؛ به طور مثال بعضی مواقع افراد كه از ادویه های هندی كه با نحوه مصرف آنها آشنا نیستند، از این نوع ادویه ها استفاده می كنند كه باعث اسپاسم حنجره می شود. همچنین بچه ها كه فست فود ها را بسیار دوست دارند مصرف سوسیس و كالباس باعث حساسیت شدید پوستی در بچه ها می شود و پوست شان حالت كهیر پیدا می كند و لوله گوارش آنها هم تحت تاثیر این ادویه ها قرار می گیرد و مشكلاتی را برای شان ایجاد می كند. بعضی ادویه ها هم باعث تحریك معده می شوند كه ناراحتی های گوارشی را در پی دارند و حتی منجر به زخم معده می شود؛ به طور نمونه فلفل سبز تازه با اینكه تند هست اما هیچ عارضه ای برای معده ندارد ولی ادویه هایی كه در فراورده های گوشتی استفاده می شود بسیار عوارض شدیدی را در پی دارند و سلامت بدن را در معرض خطر قرار می دهند.

روغن های به كار رفته در فست فود ها چگونه سلامت بدن را تهدید می كنند؟

چربی و روغن هایی كه در این مواد غذایی استفاده می شود، بسیار چاق كننده هستند، چاقی كه با كمبود مواد مغذی طبیعی همراه هست، فست فودها را می خوریم تا سیر شویم. افراد جامعه باید به عنوان تنقل به این مواد نگاه كنند نه به عنوان یك ماده غذایی سالم. انواع فست فودها در سرخ كردنشان از روغن های اشباع استفاده می شود كه بسیار چاق كننده هستند و فردی كه به عنوان غذای اصلی از آنها استفاده می كند به افزایش وزن بی دلیل و افزایش كلسترول مبتلا می شود كه عوارض شدیدی در پی دارد. در حال حاضر در اغلب كشورها تولید كننده های فست فود را مجبور كرده اند كه به تولید فست فود سالم رو بیاورند و مقدار كالری غذاهای سریع را تحت كنترل درآورده اند كه هر وعده نباید بیش از نیاز روزانه كالری داشته باشد و باعث چاقی نشود؛ به طور مثال سالاد بدون روغن و چربی در سبد فست فود ها قرار داده اند. چربی های مصنوعی و اشباع كه بسیار مضر هستند، بیماری های گوارشی، قلبی و عروقی را در پی دارند.

اگر برای سرخ كردن فست فودها از روغن مخصوص استفاده شود آیا باز هم عوارض مصرف روغن ها وجود دارد؟

یكی از مضرات فست فود ها،‌سرخ شدن نشاسته در روغن است؛ هر هیدروكربنی كه در روغن سرخ شود، حال هر روغنی باشد ایجاد پلی آكریل می كند كه ماده ای بسیار سمی است. وقتی یك ماده غذایی نشاسته دار را در روغن سرخ می كنیم زنجیره های نشاسته پشت سر هم قرار می گیرند كه ایجاد این رشته ها تركیبات تازه ای به وجود می آورد كه باعث ایجاد یك سری بیماری در بدن می شود. استفاده از روغن مخصوص سرخ كردن حتمی و لازم است؛ اما این روغن ها هم عوارض را كاهش نمی دهند و باز باعث بیماری می شوند ما باید از غذاهای آب پز، بخار پز یا تفت داده شده استفاده كنیم. اما باید این نكته را متذكر شد؛ استفاده از روغن های مایع كه اشباع هستند در سرخ كردن مواد غذایی استفاده شوند؛ این روغن ها در اثر حرارت تبدیل به پركسید می شوند كه اكسیژن وارد زنجیره چربی می شود و باعث سمی شدن روغن می شود. روغن نه تنها از شكل طبیعی خارج می شود بلكه تبدیل به ماده ای بسیار مضر می شود. همانطور كه مشاهده می كنید وقتی از روغنی كه مخصوص سرخ كردن نیست، استفاده می كنیم در ته ماهیتابه یك لایه چربی ایجاد می شود كه چسبیده به ظرف و شستن آن بسیار مشكل است؛ این دقیقا همان اتفاقی هست كه در سیستم بدن می افتد و این چربی به همین شكل به جداره رگ ها می چسبد.

پیتزا كه یك نوع فست فود محسوب می شود از نظر ارزش غذایی در چه جایگاهی قرار دارد؟

در نحوه تهیه پیتزا مقدار زیادی طعم دهنده های متنوع ، رب گوجه، سس مایونز، كالباس، سوسیس و پنیر پیتزا كه پنیری بسیار چرب هست، استفاده می شود. هیچ كس نمی گوید كه صد در صد این غذاها را كنار بگذارید ما می گوییم به عنوان غذای گاهی وقتی استفاده شود نه اینكه در هفته 3 تا 4 وعده مصرف كنیم. آدمها دوست دارند كه تنوع غذایی داشته باشند اما باید به سمت غذاهای سالم برویم؛ به طور مثال پیتزایی باشد با حجم كم و در آن از میوه ها و سبزیجات استفاده شود و پیتزایی حجیم،‌چرب با پنیر و سس فراوان را كنار بگذاریم.

به جای فست فودها می توانیم از چه مواد خوراكی استفاده كنیم؟

ما می توانیم به جای استفاده از این غذاهای چرب و پر ادویه از فست فود های سالم و سنتی استفاده كنیم؛ مخلوط میوه ها و سبزی ها؛ تخمه ها و تنقلات قدیمی، میوه های خشك شده ( توت، آلو، پسته، انجیر، خرما و ...) كه عوارض بسیار كمی دارند و چربی هایی كه در این دانه های خوراكی وجود دارد برخلاف چربی هایی كه در فست فودها استفاده می شود چربی های بسیار مفیدی هستند كه نه تنها باعث بیماری نمی شوند، بلكه ‌چربی بد خون را كاهش داده و باعث افزایش چربی خوب بدن می شوند.





نوع مطلب : سلامت تغذیه پزشکی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :

بسیاری از کسانی که وزن طبیعی دارند، در فصل تابستان افزایش وزن پیدا می کنند. علاوه بر این،حتی افراد چاقی که رژیم لاغری را برای رسیدن به وزن مطلوب خود اجرا می کنند نیز از این قاعده مستثنی نیستند.
 
واقعیت آن است که این فصل به تنهایی عامل افزایش وزن و یا عدم موفقیت در رژیم کاهش وزن نمیباشد،اما عدم توجه به تغذیه مناسب در این ایام و مصرف فراوان یک سری از مواد غذایی پرانرژی و پر چرب،باعث افزایش وزن بی رویه در ما می گردد.
در ذیل به یک سری از مواد غذایی که در این فصل و در هنگام مسافرت زیاد مورد استفاده قرار گرفته و منشا چاقی هستند،اشاره می شود:

 


1- کباب:
با این که روش یکی از بهترین انواع روش طبخ می باشد و اغلب ما در این فصل در سفرهای مان از منقل و غذای کبابی استفاده می کنیم،اما باید دقت کنیم که گوشت کباب شده دارای چربی زیادی نباشد.یک سیخ کباب کوبیده می تواند بیش ا ز 400 کالری و بیش از 30 گرم چربی داشته باشد. علاوه بر این که چربی موجود در آن به دلیل عدم کنترل اشتها باعث افزایش غذای دریافتی در شما خواهد شد و خیلی از اوقات ما بیش از یک سیخ کباب کوبیده می خوریم تا سیر شویم.همچنین میزان نان مصرفی به ویژه نان روغنی را که مقدار قابل توجهی از انرژی را برای چاقی چند روزه شما فراهم می نماید،بدان اضافه نمایید.شاید شما بگویید چون در تهیه کباب فعالیت کرده اید و یا بعد از آن ورزش خواهید کرد، این حجم انرژی را می سوزانید، ولی واقعیت آن است که میزان انرژی که شما در هنگام تهیه غذا و یا فوتبال بعد از آن صرف می کنید،معمولا به مراتب کمتر از انرژی دریافتی است!استفاده از جوجه کباب و یا کباب برگ و یا چنجه راهی برای کنترل انرژی فراوان دریافتی است.

2- غذاهای فست فود مانند سوسیس و کالباس:
یک هات داگ متوسط 280 کالری انرژی و بیش از 15 گرم چربی دارد و یا یک ساندویچ کالباس دارای بیش از 300 کالری انرژی است که به آن سُس مایونز فراوان به همراه یک عدد نان ساندویچی بزرگ را نیز اضافه نمایید. یا یک ساندویچ چیز برگر متوسط دارای 750 کالری انرژی و 45 گرم چربی است.در این نوع غذاها مشکل فقط چربی و انرژی موجود در آن نیست،بلکه میزان بالای نمک و نیز افزودنی هاهم مهم هستند!

3- سالاد با مایونز فراوان:
یک کاسه کوچک سالاد سیب زمینی و مایونز دارای 180 کالری انرژی و بیش از 12 گرم چربی است. یک کاسه کوچک سالاد ماکارونی نیز بیش از 200 کالری انرژی و 15 گرم چربی دارد.مخلوط کردن مایونز با ماست کم چرب به همراه لیموترش و یا سرکهراهی برای کاهش انرژی این نوع سالادهای پر طرفدار است.اضافه نمودن مرغ بدون چربی و انواع سبزیجات مانند فلفل دلمه ای، کرفس و کاهو به این سالادها،راه حلی عملی برای کاهش انرژی این نوع غذاهاست.

4- نوشیدنی ها و رفع تشنگی:
مصرف فراوان انواع نوشیدنی ها اعم از نوشابه های گازدار، شربت و آبمیوه ها باعث می شود مقداربالایی از انرژی و قند اضافی را دریافت نمایید. یک قوطی نوشابه بیش از 130 کالری و یا یک لیوان آبمیوه بیش از  110 کالری انرژی دارد.مصرف فراوان این نوشیدنی ها به دلیل قند بالای موجود در آنها و نیز جذب سریع،معمولا باعث دریافت بیشتر انرژی در طی روز می گردد.علاوه بر آن که دریافت این نوع نوشیدنی ها در هنگام وعده غذایی،حجم آن وعده غذایی را نیز افزایش می دهد.لذا جایگزینی این نوشیدنی ها با آب (آن هم نه در حین غذا خوردن)، یک راه حل برای عدم دریافت غذای اضافی است.


5- بستنی
یک ظرف بستنی ساده دارای بیش از 300 کالری انرژی و بیش از 20 گرم چربی است که در صورت اضافه نمودن شکلات و خامه، این میزان بیشتر هم خواهد شد.قطعا علاقه همه ما به این نوع مواد غذایی در فصل تابستان افزایش می یابد، لذا مصرف هفته ای یک بار و یا دو هفته یک بار بستنی اشکالی ندارد، مشکل آنجاست که هر روز به بهانه هوای گرم بستنی بخوریم!


6- انواع غذاهای سرخ شده
خیلی از ما توجهی به کالری سیب زمینی سرخ کرده در هنگام استفاده از غذاهای فست فود نداریم و شاید آن را جایگزین سایر ساندویچ ها نماییم. یک بسته سیب زمینی سرخ شده به طور متوسط 380 کالری و بیش از 20 گرم چربی دارد. یا یک تکه متوسط لازانیا بیش از 400 کالری و بیش از 35 گرم چربی دارد. دو تکه سینه مرغ بدون پوست کبابی، دارای  170 کالری و 7 گرم چربی است، اما همین میزان مرغ به صورت سرخ شده، بیش از دو برابر کالری و بیش از 20 گرم چربی دارد. انواع دیگر غذاهای سرخ شده مانند انواع پیراشکی، سمبوسه، ناگت مرغ و ... را نیز فراموش نکنید. لذا ترجیحا از غذاهای سرخ شده، به ویژه آن هایی که در روغن غوطه ور (Deep Fried) می شوند، پرهیز نمایید.

7- انواع تنقلات
در ایام فراغت در هنگام تماشای تلویزیون و یا در هنگام سفر در هنگام رانندگی خیلی از ما انواع تنقلات مانند چیپس،کلوچه،کیک و بیسکویت را بدون توجه می خوریم.یک بسته چیپس متوسط بیش از 210 کالری انرژی و بیش از  16 گرم چربی دارد. علاوه بر این که این نوع مواد باعث سیری شما نمی شوند،لذا مصرف میوه جات در این مواقع جایگزین بهتری می باشد. 





نوع مطلب : سلامت تغذیه پزشکی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :

معجونی فرح بخش و انرژی‌زا
جهت تهیه این نوشیدنی گوارا می‌توانید یك قاشق چایخوری سركه سیب را در یك فنجان آب ولرم ریخته و آن را با مقداری عسل شیرین كنید . معجون شما آماده است .
جهت آرام كردن دردگلو

كافی است یك قاشق چایخوری سركه را با آب ولرم افزوده و چندبار با آن قرقره كنید تا گلودردتان بهتر شود .




serkeh-haftsin

جهت نرم كردن موها

بدین‌منظور كافی است پس از شست و شوی موها با شامپو با مقدار كمی سركه سر را آبكشی كنید .

جهت از بین بردن خشكی و خارش پوست بدین منظور می‌توانید 2 استكان سركه را به آب وان افزوده و مدتی در وان دراز بكشید .

 

جهت آرام كردن سوزش حاصل از حشره گزیدگی

چنانچه محل گزیدگی حشرات دچار سوزش و یا خارش شده شما می‌توانید با مالیدن مقداری سركه روی آن محل آن را التیام بخشید .

 

جهت آرام كردن سوزش حاصل از آفتاب سوختگی

شما می‌توانید جهت از بین بردن خارش و التهابات ناشی از آفتاب سوختگی مقداری سركه سفید را به پنبه‌ای آغشته و آن را به آرامی روی پوست بمالید ، كافی است چند بار این عمل را تكرار كنید .





نوع مطلب : سلامت تغذیه پزشکی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :

آلوها را چهار قارچ کنید و هسته‌ی آن‌ها را بیرون آورید. سپس آن‌ها را به همراه شکر، ادویه و آب سیب در ظرفی بریزید و روی حرارت بگذارید تا به جوش آید؛ ...

طرز تهیه پنکیک با آلو قرمز

مواد لازم برای تهیه مخلوط آلو(6 نفر):

500 گرم

 

آلوی قرمز

 

6 قاشق غذاخوری

 

شکر قهوه‌ای

 

1عدد

 

چوب ‌دارچین

 

1عدد

 

میخک ‌درسته

 

یک هشتم قاشق چای‌خوری

 

جوزهندی

 

6 قاشق غذا‌خوری

 

آب سیب

 

 

روش تهیه:

آلوها را چهار قارچ کنید و هسته‌ی آن‌ها را بیرون آورید. سپس آن‌ها را به همراه شکر، ادویه و آب سیب در ظرفی بریزید و روی حرارت بگذارید تا به جوش آید؛ حرارت را کم کنید و در حدود 8-5 دقیقه درب ظرف را بگذارید تا آلوها کاملاً نرم شوند؛ آن‌گاه ظرف حاوی آلوها را گرم نگه دارید.

مواد لازم برای تهیه‌ی پنکیک:

یک دوم پیمانه(50 گرم)

 

آرد سفید گندم

 

2قاشق چای‌خوری

 

بیکینگ پودر

 

یک هشتم قاشق چای‌خوری

 

نمک

 

یک دو پیمانه(50 گرم)

 

آرد ذرت

 

2قاشق غذاخوری

 

شکر

 

1عدد

 

تخم‌مرغ

 

1پیمانه(150میلی‌گرم)

 

شیرپاستوریزه

 

5- 4 قاشق غذاخوری

 

روغن مایع مخصوص سرخ کردن

 

 

روش تهیه پنکیک:

در یک کاسه هر دو آرد را الک کرده، بیکینگ پودر، نمک و شکر را باهم مخلوط کنید. در وسط محتویات کاسه، تخم‌مرغ زده شده و شیر را کم کم بیفزایید و خوب مخلوط کنید تا مخلوط یک‌دست و روانی حاصل شود؛ آن‌گاه 1 قاشق غذاخوری از روغن مایع را اضافه کرده و تمام مواد را با هم مخلوط کنید. روغن را در تابه‌ی تفلون بریزید و گرم کنید. از مایه به اندازه‌ی 3 قاشق غذاخوری داخل تابه بریزید واجازه دهید روی پنکیک‌ها حباب‌هایی ایجاد شود و طلایی گردد سپس پنکیک‌ها را برگردانید تا طرف دیگر آن نیز طلایی شود. پنکیک‌های گرم را به‌ همراه مخلوط آلو سرو نمایید.





نوع مطلب : مجله آشپزی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :

ادویه چیست؟

ادویه را بخشی از یک گیاه معطر تعریف می کنند که می تواند تنه درخت ( دارچین )، میوه ( فلفل سیاه ) و یا دانه ( جوزهندی ) باشد و بصورت درسته، خرد یا پودر شده برای عطر و رنگ بخشیدن به غذا مورد استفاده قرار می گیرد.

یک فرد آمریکایی به طور متوسط سالانه 1 کیلو و 600 گرم ادویه مصرف می کند که نیمی از آن فلفل و دانه خردل ( در سس خردل ) است و شاید دلیل استفاده زیاد از آنها، خاصیت ضد سرطانی  شان است.

advieh


اثرات ادویه ها در سلامتی بدن
هر چند مقدار ادویه ای که در هر وعده با غذا مصرف می کنیم کم است، ولی ادویه جات تنوع طعم و رنگ فوق العاده ای به غذاها می دهند.

 ادویه ها و گیاهان معطر علاوه بر اینکه مقدار کمی ویتامین  ، املاح  و فیبر به غذا اضافه می کنند، حاوی آنتی اکسیدان هایی  هستند که عوامل تخریب کننده سلول ها یعنی رادیکال های آزاد  را خنثی کرده و سطح سلامتی را ارتقا می بخشند.ادویه های زیر توسط انجمن ملی سرطان به عنوان مواد ضد سرطان معرفی شده است:پونه ، آویشن ، رُزماری یا اَکلیل کوهی ، رازیانه ، زردچوبه ، زیره سیاه ، بادیون ، گشنیز، زیره سبز و ترخون . با اندازه گیری میزان آنتی اکسیدان ها مشخص شد، مواد آنتی اکسیدانی موجود در پونه حتی از ویتامین E  ( یک آنتی اکسیدان قوی ) هم برای سلامتی بدن مفیدتر است.
بعضی ازانواع مشابه این ادویه جات مثل

زیره سبز ، رازیانه ، ترخونوزیره سیاه حاوی موادی بنام تِرپن هستند که مانع از رشد تومورها شده و مقدار کلسترول  خون را کاهش می دهند. به ویژهترخون خاصیت ضد سرطانی  خوبی دارد.
رنگ زرد

زرد چوبه به دلیل وجود ماده ای بنام کارسامین (CURCUMIN) است که در آزمایشات حیوانی مشخص شده که بر علیه بیماری آلزایمر  عمل می کند.
از این رو به تازگی در ژورنال پزشکی NEW ENGLAND دانشمندان در حال تحقیق بر روی کارسامین هستند تا راه درمانی برای عارضه کیستیک فیبروز ( CYSTIC FIBROSIS ) پیدا کنند ، ولی تحقیقات انسانی در این زمینه محدود است.


فلفل سبز و زعفران  سیستم ایمنی بدن را تحریک می کنند وجوزهندی و میخک ( البته در آزمایشگاه ) از رشد میکروب ها جلوگیری می کنند.زنجبیل و فلفل قرمز از تشکیل تومورها جلوگیری می کند و اثرات ضد سرماخوردگی فلفل سبز نیز در حال بررسی است.
استفاده از

دارچین در درجه سوم و بعد از فلفل و خردل قرار دارد. طی تحقیقی که سال گذشته انجام گرفت، تاثیرات مثبتی از دارچین  در درمان دیابت  دیده شد. این تحقیق نشان داد که مصرف 1 یا 2 قاشق چایخوری دارچین به شکل کپسول موجب کاهش قند خون ، تری گلیسیرید و کلسترول شد و از افت و خیز زیاد انسولین در یک گروه مبتلا به دیابت نوع 2  جلوگیری کرد.
مشکلی که با دارچین داریم این است که معمولاً در شیرینی جات و مواد حاوی چربی استفاده می شود. در حقیقت دارچین یک ادویه عالی برای طعم دادن به گوشت چرخ کرده و سبزیجات است. اسفناج خرد شده را می توانید با دارچین و

کشمش  تفت دهید و یا چوب دارچین را با چای دم کنید. دارچین ادویه خوبی برای طعم دادن به هلو ، موز ، سیب  یا حتی ماست  شیرین است. البته مصرف روزانه 1 یا 2 قاشق چایخوری دارچین با غذا کار خیلی راحتی نیست.

 ادویه جات و گیاهان معطر قرن ها به عنوان دارو مورد استفاده قرار گرفته و می گیرند. ولی برای درمان صد در صد بیماری ها نمی توان به آنها اکتفا کرد، چون بسیاری از نتایج تحقیقات بر روی تاثیرات ادویه ها، در آزمایشگاه ها بدست آمده و هنوز به طور قطعی به اثبات نرسیده است. به علاوه مصرف زیاد گیاهان معطر و ادویه جات به دستگاه گوارشی بدن خصوصاً معده آسیب می رسانند.در هر صورت با مصرف از ادویه جات هم می توان از فوائد آنها سود برد وهم بیشتر به غذاهای گیاهی تکیه کرد تا غذاهای گوشتی.

در نهایت اینکه :
رژیمی که سرشار از غذاهای گیاهی باشد، بدن را در برابر سرطان و بیماری های قلبی  محافظت می کند و در این بین ادویه ها و گیاهان معطر نیز موثر هستند.





نوع مطلب : سلامت تغذیه پزشکی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :

واقعا در دنیای پرتنش امروز، کسی هست که از استرس در امان باشد؟

کارشناسان معتقدند که یک رژیم غذایی تحریک کننده و نامنظم و آشفته در واقع پیش فاکتوری برای بروز استرس است که معمولا شامل مصرف چای و میان وعده‌ها به طور مکرر و نامنظم است، اما با دنبال کردن یک رژیم غذایی منظم و همچنین انتخاب خوردنی‌هایی مناسب می‌توان تا حد امکان استرس روزانه را از خود دور نگهداشت.

 در سایت تغذیه هول فود کاتولوگ به فهرستی از مواد غذایی اشاره شده که تاثیر بسزایی در دور کردن استرس دارند و یا به عبارتی آرامش بخش هستند.

ـ اولین خوردنی استرس‌زا در این فهرست، «ماست» است.

ماست به ویژه‌ برای فصل تابستان مفید است، چون سبک بوده و هضم آن هم آسان است. دکتر شیفا شارما، متخصص تناسب اندام در هند در این باره می‌گوید: ماست یا هر محصول لبنی دیگر، غنی از ماده‌ای به نام تیروسین است که میزان سروتونین را در مغز افزایش می‌دهد. به بیانی دیگر، پروتئین‌ها در محصولات لبنی مقدار سروتونین را که نوروهورمونی در مغز است، افزایش می‌دهند و در نتیجه استرس اعصاب را کاهش داده و شما را آرام می سازد.

ـ خوردنی بعدی برای از بین بردن استرس، «شکلات تلخ» است.

پزشکان می گویند: مصرف شکلات تلخ از مقدار هورمون استرس می‌کاهد و سایر آشفتگی‌های بیوشیمیایی مرتبط با استرس را متعادل می‌سازد.

ـ مرکبات هم خوردنی‌های مناسبی هستند برای برطرف کردن استرس

میوه‌ها حاوی قند طبیعی هستند که ذهن را از استرس خالی می‌سازند و مرکبات و میوه‌های تابستانی تاثیر بیشتری در این زمینه دارند.

ـ خوردنی ضد استرس بعدی «بادام درختی» است.

بادام سرشار از ویتامین «B2» و ویتامین «E»، منیزیم و روی است. ویتامین‌های B و منیزیم تاثیر بسزایی در تولید سروتونین دارند که خلق انسان را تنظیم می‌کنند و استرس را تسکین می‌دهند. روی هم می‌تواند با برخی از اثرات منفی استرس مقابله کند و ویتامین E هم به عنوان یک آنتی اکسیدان مولکول‌های رادیکال آزاد را که با استرس و بیماری قلبی مرتبط هستند، نابود می‌سازد.

ـ گزینه بعدی «چای»است.

چای سیاه ضمن کنترل کالری‌ها، خلق و خوی شما را بهبود می‌بخشدو چای بابونه، چای یاسمن و سایر چای‌های گیاهی تاثیر شگفت انگیزی روی بدن شما دارند و می‌توانند مثل یک داروی مسکن عمل کنند.

ـ ماهی هم جزو خوراکی‌های ضد استرس و آرامش بخش است.

«ماهی» منبع غنی از چربی‌های امگا ــ 3 است و حاوی ویتامین‌های گروه B به ویژه‌ B6 و B12 است که برای مقابله با استرس مفید هستند. در واقع ویتامین B12 یکی از مهمترین مکمل‌ها برای ساخت سروتونین به عنوان هورمون شادی در مغز است و کمبود ویتامین B12 می‌تواند سبب افسردگی شود.

ـ «کلم بروکلی» یکی دیگر از خوردنی‌های مفید برای مقابله با استرس است

کلم بروکلی وقتی به پاستا، برنج و یا سالاد افزوده می‌شود، تاثیر معجزه آسایی در ایجاد شادی در شما اعمال می‌کند. کلم بروکلی هم سرشار از ویتامین‌های گروه B شامل اسید فولیک است که به کاهش ترس، اضطراب و نگرانی استرس و حتی افسردگی کمک می‌کند. فیبر موجود در این سبزی نیز برای مقابله با یبوست و سندرم روده ترکیب‌پذیر مفید است که این سندرم در واقع حاصل استرس بلند مدت است.

ـ آخرین ماده معجزه آسا در کاهش استرس «سیر» است.

سیر برای آرام کردن تنش و استرس و نیز کاهش گلوکز خون مفید است. سیر سرشار از آنتی اکسیدان‌ها است و این مواد در مقابله با استرس بسیار مفید هستند.

 





نوع مطلب : مجله آشپزی، سلامت تغذیه پزشکی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :

1 آفریقایی‌ها چای و دم‌کرده گیاهان را می‌نوشند
اهالی آفریقای جنوبی علاقه فراوانی به نوشیدن چای، چای سبز، دم‌کرده انواع گیاهان و نوعی چای به نام روی‌باس دارند. آنها این نوشیدنی‌ها را معمولا بدون شیرین‌کننده‌های مصنوعی می‌نوشند و با این کار کمترین کالری را نسبت به نوشیدن قهوه شیرین یا چای همراه با قند و شکر دریافت می‌کنند. آفریقای‌ها به خوبی می‌دانند که در مواجهه با استرس باید یک دم‌کرده گیاهی بخورند، نه مقدار زیادی خوراکی پرکالری. آنها همچنین همیشه به پیام گرسنگی مغزشان توجه نمی‌کنند و اعتقاد دارند که اکثر اوقات پیام گرسنگی در اثر کمبود آب بدن از سوی مغز صادر می‌شود؛ بنابراین به جای غذا خوردن، یک لیوان چای یا دم‌کرده گیاهان را می‌نوشند.

فرانسوی‌ها پشت میز شام می‌نشینند و با هم گپ می‌زنند
فرانسوی‌ها به دور هم بودن اعضای خانواده برای صرف شام، اهمیت زیادی می‌دهند. 92 درصد از خانواده‌های فرانسوی در کنار هم شام می‌خورند و این آمار، در مقابل 28 درصد خانواده‌های آمریکایی که هنگام صرف غذا دور هم جمع می‌شوند، بسیار چشم‌گیر است. فرد پسکاتور، متخصص تغذیه می‌گوید: «دور هم غذا خوردن یکی از مهم‌ترین اتفاق‌های روزانه در فرانسه است که سبب می‌شود افراد هنگام صرف غذا حوادثی را که طی روز برای‌شان رخ داده تعریف کنند و منحرف شدن ذهن از غذا خوردن باعث ایجاد وقفه در صرف غذا شده و آهسته‌تر غذا خوردن سبب کاهش حجم غذا و زودتر سیر شدن می‌شود.»




مکزیکی‌ها یک عصرانه مفصل‌ می‌خورند و یک شام سبک
معمولا در همه جای دنیا، سه وعده اصلی غذا شامل صبحانه، ناهار و شام است اما مکزیکی‌ها به جای شام، یک عصرانه مفصل حدود ساعت 4 بعدازظهر می‌خورند. آنها اعتقاد دارند که خوردن عصرانه کامل باعث اجتناب آنها از صرف وعده شام می‌شود یا شام آنها را بسیار سبک می‌کند و در نتیجه، گرسنگی هنگام صبح به سراغ‌شان می‌آید و آنها را مجبور به خوردن یک صبحانه کامل و مغذی می‌کند. مکزیکی‌ها می‌گویند کالری روزانه کسب شده از طریق صبحانه، ناهار و عصرانه تا شب هنگام و وقت خواب می‌سوزد و این طوری آنها دیگر با مشکلات چاقی و اضافه وزن روبه‌رو نمی‌شوند.



سوئیسی‌ها روزانه یک ظرف میوزلی می‌خورند
میوزلی ترکیبی از جوی دوسر بوداده و یک نوع میوه (معمولا سیب) است، به علاوه کمی از انواع مغزها و کشمش. سوییسی‌ها یک ظرف از این معجون را هر روز به عنوان صبحانه صرف می‌کنند تا به سالم‌تر ماندن و کنترل وزن‌شان کمک کنند. فیبر موجود در میوزلی باعث می‌شود که این غذا به آهستگی در بدن هضم شود و در نتیجه فرد برای مدت طولانی‌تری سیر بماند. اگر قصد دارید که شما هم این صبحانه مغذی و خوش‌مزه را در منزل تهیه و صرف کنید، هرگز بیشتر از 14 گرم شکر به آن اضافه نکنید.


آلمانی‌ها صبحانه را جدی می‌گیرند
75 درصد از آلمانی‌ها بدون خوردن صبحانه از خانه خارج نمی‌شوند. این طور هم نیست که هر روز تخم‌مرغ سرخ شده بخورند و کلی چربی و کالری به درون رگ‌های‌شان بفرستند. آنها کمی زودتر از خواب برمی‌خیزند. یک لیوان آب میوه طبیعی و تازه می‌گیرند و به همراه مقداری نان سبوس‌دار آن را میل می‌کنند. شاید تصور خیلی از افراد باشد که با حذف یک وعده غذایی مانند صبحانه می‌توانند سریع‌تر و راحت‌تر لاغر شوند اما اعتقاد پژوهشگران انگلیسی این است که نخوردن صبحانه و گرسنه ماندن سبب تحریک افراد نسبت به خوردن خوراکی‌های پرکالری قبل از وعده ناهار می‌شود. حذف این وعده غذایی مساوی است با نخوردن مواد غذایی مفید و مصرف خوراکی‌های پرکالری و چاق‌کننده.


لهستانی‌ها غذاهای خانگی را جایگزین غذاهای رستورانی می‌کنند
تنها 5 درصد از لهستانی‌ها وقت خود را صرف غذا خوردن در بیرون از منزل می‌کنند. مردم لهستان به خوبی دریافته‌اند که مصرف نکردن غذاهای خانگی یعنی خوردن هر چه کمتر از مواد غذایی سالم و استفاده هر چه بیشتر از غذاهای چرب و پرکالری رستوران‌ها و در نتیجه، چاقی‌های بیش از اندازه. اعتقاد لهستانی‌ها این است که با تهیه غذاهای خانگی علاوه بر سلامت، می‌توان پول بیشتری هم ذخیره کرد.



تایلندی‌ها غذاهای تند و پرادویه می‌خورند
غذاهای تایلندی مانند غذاهای هندی از جمله تندترین و پرادویه‌ترین غذاهای دنیا هستند و همین موضوع را می‌توان علتی برای چاق نشدن مردم تایلند دانست. فلفل باعث افزایش سوخت و ساز در بدن می‌شود و غذاهای پرادویه سبب می‌شوند تا فرد آهسته‌تر غذا بخورد و در نتیجه زودتر احساس سیری کند، بنابراین درست کردن غذاهای پرادویه می‌تواند راهکار مناسبی برای لاغر شدن به حساب آید.



برزیلی‌ها نان و حبوبات می‌خورند
یکی از عادات مردم برزیل این است که به همراه تمام وعده‌های غذایی‌شان مقداری نان میل کنند. نان جزو منابع غذایی کربوهیدرات‌ها بوده و به علت دیر هضم شدن سبب می‌شود که فرد به مدت طولانی‌تری سیر بماند. همچنین مصرف مقدار کمی از این ماده غذایی سبب زودتر سیر شدن افراد هم می‌شود و تحقیقات جدید هم ثابت کرده‌اند که 14 درصد از افرادی که همراه غذای‌شان مقداری نان یا حبوبات می‌خورند در مقایسه با سایرین كمتر به چاقی و اضافه وزن مبتلا می‌شوند.


انگلیسی‌ها ساندویچ‌های کوچک می‌خورند
یکی از رازهای لاغر بودن اغلب انگلیسی‌ها این است که آنها همیشه وقتی به رستوران می‌روند، کوچک‌ترین و کم‌کالری‌ترین ساندویچ را سفارش می‌دهند. ساندویچ‌های چندلایه به همراه پنیر و سس اضافه، جایی در فهرست خوراکی اغلب انگلیسی‌ها ندارد.


نروژی‌ها در تعطیلات ورزش می‌کنند
این یک سنت ریشه‌دار و عادت قدیمی در بین نروژی‌هاست که تمام روزهای تعطیل کل اعضای خانواده از پیر و جوان در کنار یکدیگر جمع می‌شوند و با هم از خانه بیرون می‌زنند و تمام روزشان را با فعالیت‌های ورزشی مختلف از پیاده‌روی گرفته تا فوتبال، هاکی و اسکی پر می‌کنند. درست برعکس آمریکایی‌ها که ترجیح می‌دهند روزهای تعطیل جلوی تلویزیون لم بدهند و فوتبال تماشا کنند و هله‌هوله بخورند.





نوع مطلب : مجله آشپزی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :

1389/07/16 :: نویسنده : بازار صفا



 

تخم مرغ و کره را با هم مخلوط کنید و بگذارید تا ۳۰ دقیقه به حال خود باشند. فر را با درجه ۳۵۰ درجه فارنهایت آماده کنید. سینی را برای پختن کیک آماده کنید و کنار بگذارید.
زمان آماده سازی: ۱ ساعت و ربع
زمان پخت : ۱۵ تا ۱۷ دقیقه
و ۱۰ دقیقه برای سرد شدن کیک

مواد لازم :

۳ عدد تخم مرغ
۳/۴ فنجان کره
۳ فنجان سرپر آرد
۲ قاشق چایی خوری پودرکاکائو
۲ و ۴/۱ فنجان شکر
۱ و ۲/۱ قاشق چایی خوری وانیل
۱ اسانس رنگ قرمز
۱ و ۲/۱ بکینگ پودر
۱ و ۲/۱ قاشق چایی خوری سرکه
تکه های شکلات به صورت قلب
خاک قند
۳/۴ قاشق چایی خوری نمک
طرز تهیه :
۱- تخم مرغ و کره را با هم مخلوط کنید و بگذارید تا ۳۰ دقیقه به حال خود باشند. فر را با درجه ۳۵۰ درجه فارنهایت آماده کنید. سینی را برای پختن کیک آماده کنید و کنار بگذارید.
۲- در یک کاسه متوسط آرد ، پودر کاکائو ، ۴/۳ نمک را با هم مخلوط کنید. کاسه را کنار بگذارید. در یک کاسه بزرگتر کره را برای ۳۰ ثانیه ای بگذارید تا آب شود. سپس وانیل و شکر را به آن اضافه کنید. آنقدر آنها را بزنید تا کاملا یکدست شوند. سپس اسانس رنگ را به مایه تان اضافه کنید.
۳- حالا مخلوط آرد و کره را به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید. بعد از اینکه آنها را هم زدید و مایه ای کاملا یکدست بدست آمد ،‌در یک ظرف حرارت بدهید. در این قسمت سرکه و بکینگ پودر را هم اضافه کنید . و آن را به خمیر آماده شده تان اضافه کنید. آنقدر آنها را بزنید تا کاملا یکدست شود.
۴- خمیر را روی سینی که آماده کردید پهن کنید و به شکلی که می خواهید برش دهید ، دو سوم سینی را با شیرینی ها پر کنید. ۱۵ تا ۱۷ دقیقه ای بگذارید تا بپزد. بعد از اینکه سینی را از فر درآوردید بگذارید به مدت ۵ دقیقه تا سرد شود. سپس شیرینی را از سینی دربیاورید. بگذارید کاملا سرد شوند. تکه های شیرینی را با تکه های کوچک شکلات تزیین کنید. و بعد از آن روی آن را با خاک قند بپوشانید.
ارزش غذایی
۱۷۲ کالری
چربی ۶ گرم
چربی اشباع شده ۳ گرم
اسید چربی ۲ گرم
کلسترول ۳۶ میلی گرم
سدیم ۱۲۴ میلی گرم
کربوهیدرات ۲۸ گرم
قند ۱۷ گرم
پروتئین ۳ گرم
کلسیم ۲ واحد
آهن ۴ واحد





نوع مطلب : مجله آشپزی، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :



( کل صفحات : 6 )    1   2   3   4   5   6   
 



مدیر  : بازار صفا
نویسندگان
آمار
  • کل بازدید :